Uskočka tura – Lovran: krijumčari i gusari

Lovran 21.7.2024.

Saznajte više

Uskočka tura: Lov na blago za sve uzraste
Lovran: krijumčari i gusari

Interpretacijska šetnja “Lovran: krijumčari i gusari” kostimirana je šetnja starim gradom Lovranom uz elemente potrage i igre.

Organizatori iz udruge Kulturni front pozivaju sve zainteresirane da se odvaže stupiti u uzbudljivu epohu uskočkog rata te se okušaju u ulozi lovranskih krijumčara. Riječ je o vremenu kada se Venecija sukobljava s uskocima, slavnim gusarima koji ometaju plovidbu Jadranom, te blokira pristup njihovom gradu ne bi li ih primorala na predaju. No, uskocima pomaže Lovran, preko kojeg ovi okretni gusari tajnim putevima dobavljaju neophodne potrepštine.

Prijavite svoj tim gradskom kapetanu i na jednu večer postanite lovranski krijumčari! Upoznajte lokalne trgovce, skupite što više dobara i uronite u autentične priče iz lovranske davnine. Okušajte se u potrazi za blagom, snalaženju po srednjovjekovnom gradu, dešifriranju glagoljice, vezivanju mornarskih čvorova, potkupljivanju gradskih vlasti i mnogim drugim aktivnostima, a sve to izbjegavajući budno oko mletačkih špijuna koji će vas u tome nastojati sabotirati. Na kraju igre predajte svoj ulov uskočkom vojvodi i osvojite prestižnu titulu „Lovranski krijumčari“.

Ova storytelling avantura namijenjena je svim uzrastima te u njoj mogu sudjelovati prijatelji, roditelji s djecom, mladi i stari – svi ljubitelji Lovrana, baštine, povijesti, gusara i dobre igre. Jezici izvođenja bit će hrvatski i engleski, stoga će u turi moći sudjelovati kako domaći, tako i strani posjetitelji. Sudjelovanje prijavljuju cijele ekipe (od 4 do maksimalno 9 članova), ali mogu se prijaviti i zainteresirani pojedinci, suglasni s time da ih se priključi drugim igračima.

Šetnja će se održati u nedjelju 21.7.2024. s početkom u 19:30 sati.
Šetnja se održava uz pokroviteljstvo Općine Lovran i Turističke zajednice Lovran te je za posjetitelje besplatna.

Prijave se vrše putem obrasca na poveznici: https://forms.gle/pqrZUbCZBXLbCaXQ7

Krijumcari I Gusari Vizual

Pregled ostalih događanja

© 2021 | Turistička zajednica Općine Lovran.