48. Marunada

Lovran, 6.10.-8.10.2023.
Liganj, 21.10.-22.10.2023.

O događanju

Lovranci su na svoje marune izuzetno ponosni pa su im u listopadu posvetili manifestaciju nazvanu Marunada koja se već četiri desetljeća održava u Lovranu te obližnjim selima Lignju i Dobreću.

Uz miris pečenih maruna, zabavu, glazbu, ples i razna sportska događanja možete kušati kolači, slastice i tradicionalna jela spremljena od ove posebne vrste pitomog kestena. Uz delicije od kestena možete uživati i u domaćim medicama, rakijama na bazi meda, kao i u domaćem mladom vinu.

Saznajte više

6. 10. – 8. 10. 2023. Marunada Lovran
21. 10. – 22. 10. 2023. Marunada Liganj

Program Marunade

Svaki vikend mjeseca listopada u Liburnijskom kraju rezerviran je za tradicionalne fešte. Ove godine održati će se 48. Marunada na lovranskom području. Festival jeseni koji slavi lovranski marun, delikatesni plod visoke kvalitete poznat diljem lijepe naše, pa i šire. Marunada će se održati tijekom tri vikenda, a ono glavno zbivanje održati će se u Lovranu tijekom vikenda 6. listopada do 8. listopada 2023. Otvaranje Marunade tradicionalno je povjereno najmlađima koji kroz radne radionice uče kako su živjeli naši stari. Kroz tri dana zbivanja u Lovranu ali i kasnije na Lovranšćini nudi se bogat kulturno – umjetnički i glazbeni program uz gastro delicije na bazi ovog jesenskog ploda. Isprobajte kolače, sladoled, koktel od maruna, ali i kulinarske specijalitete u koje se ova jesenska delicija uklopila.

Pregled ostalih događanja

© 2021 | Turistička zajednica Općine Lovran.