Otkrij destinaciju

DESTINACIJA BOGATE POVIJESTI IZMEĐU MORA I PLANINE

Povijest & Baština

Saznjate više o povijesti i svakodnevnom životu Lovrana

Najznačajnije atrakcije

Lungomare

Jedan od najpoznatijih simbola Lovrana i rivijere obalno je šetalište dugo 10 kilometara, koje pruža sjajan pogled na more i arhitekturu povijesnih vila.

Park prirode Učka

Planinsko područje Parka prirode Učka, u zaleđu Lovrana,  svojim osebujnim predjelima i atrakcijama nudi jedinstven doživljaj boravka u prirodi.

Stari grad

Stari grad, nekada okružen obrambenim zidom i bastionima, očuvana je povijesna jezgra Lovrana i polazna točka vaših istraživanja.

Mandrać i Lovranski guc

Stoljećima je luka značila život za građane Lovrana. Pomorstvo, ribarstvo i brodogradnja bili su osnova gospodarstva. Na toj tradiciji nastao je lovranski guc.

Lovranske Ville

U svega nekoliko desetljeća nastalo je 180 impresivnih vila smještenih uz lovransku obalu. Obilježava ih raskoš i bogatstvo, ali i stilski eklekticizam.

Plaža Medveja

Plaža s kristalno čistim morem, smještena u naručju najviše istarske planine i pitoreskno primorsko mjesto istog imena danas su traženo turističko odredište.

Lovranska Draga

Mjesto skriveno među vinogradima i zelenim padinama Učke premreženo je stazama koje otkrivaju prirodne ljepote čitavog kraja.

© 2021 | Turistička zajednica Općine Lovran.