Entdecken Sie das Reiseziel

Ein geschichtsträchtiges Reiseziel zwischen Bergen und Meer

Geschichte und Erbe

Erfahren Sie mehr über die Geschichte von Lovran und das Alltagsleben

Die wichtigsten Attraktionen

Lungomare

Jedan od najpoznatijih simbola Lovrana i rivijere obalno je šetalište dugo 12 kilometara, koje pruža sjajan pogled na more i arhitekturu povijesnih vila.

Park prirode Učka

Planinsko područje Parka prirode Učka, u zaleđu Lovrana,  svojim osebujnim predjelima i atrakcijama nudi jedinstven doživljaj boravka u prirodi.

Stari grad

Stari grad, nekada okružen obrambenim zidom i bastionima, očuvana je povijesna jezgra Lovrana i polazna točka vaših istraživanja.

Mandrać i Lovranski guc

Stoljećima je luka značila život za građane Lovrana. Pomorstvo, ribarstvo i brodogradnja bili su osnova gospodarstva. Na toj tradiciji nastao je lovranski guc.

Lovranske Ville

U svega nekoliko desetljeća nastalo je 180 impresivnih vila smještenih uz lovransku obalu. Obilježava ih raskoš i bogatstvo, ali i stilski eklekticizam.

Plaža Medveja

Plaža s kristalno čistim morem, smještena u naručju najviše istarske planine i pitoreskno primorsko mjesto istog imena danas su traženo turističko odredište.

Lovranska Draga

Mjesto skriveno među vinogradima i zelenim padinama Učke premreženo je stazama koje otkrivaju prirodne ljepote čitavog kraja.

© 2021 | Turistička zajednica Općine Lovran.